Neymar danas 100. put u dresu Barcelone
Foto:EPA

Pobjedu će posvetiti Messiju

Neymar danas 100. put u dresu Barcelone

S. Bošković

Neymar će svoj 100. nastup za Barcelonu obilježiti danas u susretu protiv Seville,  a pobjedu, ukoliko do nje dođe posvetit će Lionelu Messiju, koji je povrijeđen.

Katolonski klub najviše nade polaže upravo u Brazilca, koji je prije dvije godine stigao iz Santosa.

"Leo je najbolji i želim da pobijedimo za njega", rekao je za španske medije dok je nosio majicu sa natpisom "Brzo ozdravi, Leo".

"Mnogo mi znači 100. nastup za Barcelonu jer je to oduvijek bio moj san. Želio sam da igram ovdje još kad sam bio dijete, tako da je 100. nastup velika čast".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Svaki meč igram kao da je najvažniji, ali nikad neću zaboraviti moj debi i finale Lige prvaka u Berlinu", rekao je Neymar, te dodao:

"Moj najdraži gol je onaj protiv Real Madrida u prvoj sezoni. Igrao sam prvi El Classico i postigao gol. Toga ću se uvijek sjećati. Najbolje sam odigrao protiv Celtica u Ligi prvaka, kad sam postigao hat-trick, te finale Kupa Kralja gdje smo slavili na Camp Nou".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.