Neymar ima lukav plan kako do Zlatne lopte
Foto: EPA

Prekida dominaciju Messija i Ronalda?

Neymar ima lukav plan kako do Zlatne lopte

Piše: E. Čaušević
France Football prije nekoliko dana objavio je listu 30 fudbalera koji su u konkurenciji da osvoje Zlatnu loptu za ovu godinu.

Mnogi vjeruju da će se i ove godine nastaviti dominacija Lionela Messija i Cristiana Ronalda koja traje već deset godina. Najveće šanse daju se Ronaldu koji je s Realom odbranio titulu prvaka Evrope iako je Messi mnogo bolji na individualnom nivou.

No, postoje i oni koji su uvjereni da bi se ova dominacija mogla zaustaviti, ali teško da će neko treći tek tako isplivati iznad pomenutog dvojca. Za prekid dominacije najveće šanse daju se Neymaru koji je jasno priznao da mu je sada glavni cilj osvajanje Zlatne lopte.

Francuski mediji objavili su danas da brazilski napadač ima lukav plan kako da dođe do Zlatne lopte. Neymar je svjestan da ove godine nema šansi, ali se nada da bi već naredne mogao postati najbolji igrač svijeta. Brazilac želi s PSG-om ove sezone osvojiti sve što može, te nastaviti u istom ritmu s Brazilom.

Narednog ljeta igra se Svjetsko prvenstvo u Rusiji i Neymaru je cilj da s Brazilom postane prvak svijeta. Najskuplji igrač svijeta je siguran da će doći do Zlatne lopte ukoliko uspije da sprovede svoj plan do kraja. A, možda je i vrijeme da neko drugi dođe na tron.


Francuska liga