Neymar postavio uslov PSG-u koji moraju ispuniti

Lucas Moura mora ostati u klubu

Neymar postavio uslov PSG-u koji moraju ispuniti

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Neymar i dalje se nalazi u centru pažnje sportske javnosti zbog navoda da će napustiti Barcelonu.

Prošle sedmice u medijima se pojavila vijest koja je šokirala navijače katalonskog kluba, a to je da će Neymar napustiti Nou Camp, te da će svoju karijeru nastaviti u dresu PSG-a. Navodno, francuski klub je spreman platiti otkupnu klauzulu koja iznosni nevjerovatnih 222 miliona eura.

U Barceloni su pokušali demantovati ove navode, ali jasno je da se tu nešto dešava. Naime, mnogi su iznenađeni što Neymar još uvijek ništa nije rekao na tu temu iako njegovi saigrači iz Barce svakodnevno objavljuju da on ostaje. Kako prenose francuski mediji ovaj transfer se još uvijek može ostvariti, a navodno je Neymar postavio i neke uslove klubu iz Pariza.

L'Equipe je objavio da je Neymar poručio čelnicima kluba PSG-a da u slučaju njegovog dolaska u ekipi mora ostati u Lucas Moura. Poznato je da su oni veoma dobri prijatelji, a iako se špekuliše da PSG želi prodati Mouru čini se da će se morati predomisliti. Moura je veoma čudnom izjavom potvrdio da se tu nešto "kuha".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Da li to znači da Neymar mijenja klub? Ne, ali također to znači da će on ostati u Barceloni", rekao je Moura na pitanje novinara da li će Neymar doći u PSG ovog ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi