Neymar potpisao novi ugovor sa Barcelonom

Klauzula je nevjerovatna

Neymar potpisao novi ugovor sa Barcelonom

Teme:

Barcelona je produžila ugovor sa jednoj od svojih najvećih zvijezda, potvrđeno je na stranici kluba. 

Sjajni brazilski napadač Neymar je u julu potvrdio da će produžiti vjernost Barceloni, a svoje obećanje nije pogazio i danas je zvanično stavio paraf na novi ugovor koji će ga za katalonski klub vezati do 2021. godine. 

"Barcelona ima nevjerovatne igrače. Prije nego što sam došao u klub bio sam pomalo uplašen. Ali kada sam stigao shvatio sam da su to skromni momci. Odlični su saigrači, a postali smo i prijatelji", kazao je Neymar po potpisivanju novog petogodišnjeg ugovora. 

Neymar će od sada u Barceloni zarađivati 25 miliona godišnje, a ukoliko neko bude dovoljno "lud" da ga pokuša dovesti, morat će katalonskom divu platiti astronomsku odštetu. Odšteta u prvoj godini iznosit će 200 miliona, već u drugoj bit će 222, a u posljednje tri godine čak 250 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Neymar je u Barcelonu stigao 2013. godine iz Santosa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi