Neymar propušta Copa Americu, ali ide na Olimpijske igre

Dogovor Barcelone i FS Brazila

Neymar propušta Copa Americu, ali ide na Olimpijske igre

Brazilska superzvijezda Neymar će definitivno propustiti Copa Americu koja se od 3. do 26. juna održava u Sjedinjenim Američkim Državama.

Razlog leži u Barceloninom zahtjevu da se jedan od njihovih najboljih fudbalera poštedi napora kako bi se uspio odmoriti nakon izuzetno teške sezone.

U Fudbalskom savezu Brazila su izašli u susret Kataloncima i oslobodili Neymara nastupa za reprezentaciju na ovom turniru. Iz Barcelone su se zahvalili ljudima iz brazilskog Saveza, s kojim su na kraju uspjeli naći zajednički jezik.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prema istom dogovoru, Neymar će putovati na Olimpijske igre, gdje će biti nosilac igre svoje selekcije u pohodu na zlatnu medalju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi