Neymar šesti najbolji strijelac Brazila u historiji

Kakav rezultat Brazilca

Neymar šesti najbolji strijelac Brazila u historiji

Neymar Junior je večeras postao šesti najbolji strijelac Brazila svih vremena. Večeras je sa dva gola došao do 33. gola u samo 50 nastupa i sve to sa samo 22 godine!

Ovaj fudbaler Barcelone ima nevjerovatnu reprezentativnu karijeru i približava se polako samom vrhu na listi najboljih strijelaca Brazila u historiji. Najviše golova za Selecao postigao je legendarni Pele, koji se 77 puta upisivao u strijelce. Zico je na drugom mjestu sa 66 golova dok je Ronaldo sa 62 gola na trećem mjestu. Slijedi Romario sa 55 golova a top 5 zatvara Rivaldo sa 34.

Neymar sada dijeli šesto mjesto sa Ronaldinhom i Jairzinhom sa 33 gola. Slobodno možemo reći da bi samo povreda mogla spriječiti Neymara da uđe u top 5 najboljih strijelaca Brazila u historiji do kraja prvenstva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.