Neymar slomio otpor tvrdih Baskijaca u zadnjih 10 minuta
Foto: EPA

Treća pobjeda Barcelone

Neymar slomio otpor tvrdih Baskijaca u zadnjih 10 minuta

E. Škorić

U jednom od dva derbija trećeg kola španske Primere snage su odmjerili Barcelona i Athletic, a domaćin je na kraju stigao do nove pobjede.

Duel Barcelone i Athletica na Nou Campu je proteklih sezona obilovao pogocima, no ovaj put to nije bilo slučaj iako smo u zadnjih 10-ak minuta vidjeli dva pogotka.

Prvu su priliku na meču, i to tek u 28. minuti, imali gosti iz Baskije. Ander Iturraspe je prizemno šutirao s ruba šesnaesterca, no Bravo je bio siguran. U završnici prvog dijela Messi je sebi stvorio šansu, šutirao, ali je izblokiran.

Sjajnu je šansu u završnici prvog dijela za domaću momčad propustio Munir El Haddadi. Mladi španski reprezentativac je tukao, ali Iraizoz je odbranio. El Haddadi je u 51. minuti postigao pogodak, no poništen je zbog ofsajda.

Iraizoz je sjajno odbranio udarac Albe u 54. minuti. U posljednjihj pola sata apsolutna dominacija Katalonaca, ali su se gostujući nogometaši sjajno branili. Konačno su domaći navijači mogli odahnuti u 80. minuti. 

Brazilski nogometaš Neymar pronašao je put do mreže Iraizoza za veliko slavlje Katlaonaca. Isti je igrač, dvije minute kasnije, na asistenciju Messija, povisio na 2:0. Barca sada ima maksimalan učinak od tri pobjede u tri kola sa 5:0 gol-razlikom, dok Athletic ostaje na jednoj pobjedi. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 3. kolo:
Barcelona - Athletic 2:0 (Neymar 80, 82)


Neymar Goal (1:0) FC Barcelona Athletic Bilbao... by NewsTV2014
Goal Neymar - Barcellona 2-0 Ath... by VideoGreen

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti