Neymar uskoro postaje državljanin Španije
Foto: EPA

Predao zahtjev španskim vlastima

Neymar uskoro postaje državljanin Španije

Teme:

Neymarovo ime se već neko vrijeme spominje u kontekstu mogućeg spektakularnog transfera iz Barcelone u PSG za čak 222 miliona eura, ipak španski mediji prenose i jednu drugačiju vijest kada je Neymar u pitanju. Naime, sjajni fudbaler bi uskoro mogao postati španski državljanin.

Brazilac je, naime, već podnio zahtjev za špansko državljanstvo, te bi uskoro i zvanično trebao postati državljanin ove zemlje, prenosi Mundo Deportivo.

Inače, prema ugovoru između Brazila i Španije, svi brazilski državljani imaju pravo na državljanstvo Španije već nakon 2.5 godine boravka na tlu ove zemlje. S obzirom da u španskoj La Ligi važi pravilo da ekipe ne mogu imati više od tri igrača koja ne dolaze iz zemalja Evropske Unije, Neymar će dobijanjem i španskog državljanstva, osloboditi prostor za nova "egzotična" pojačanja Barce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije