Neymar vrijedi najviše, Džeko najskuplji bh. nogometaš

CIES objavio

Neymar vrijedi najviše, Džeko najskuplji bh. nogometaš

E. Škorić

Međunarodni centar za sportska istraživanja (CIES) objavio je listu najvrjednijih nogometaša svijeta, a na vrhu je Neymar.

CIES je dao svoju ažurnu procjenu igrača na osnovu njihove tržišne vrijednosti i Neymar je sa 210.7 miliona eura ubjedljivo na prvom mjestu i on djeluje kao neko koga je nemoguće kupiti u ovom trenutku.

Slijedi Dele lli iz Tottenhama koji se procjenjuje na 155.1 milion eura, a potom njegov saigrač Harry Kane sa 153.6 miliona eura, da bi tek onda na listu došao Lionel Messi sa 151.7 miliona eura.

Nadalje se u Top 10 nalaze Antoine Griezmann (150.3), Luis Suarez (140.8), Paul Pogba (134.3), Higuain (120.2), Eden Hzard (117.2) i Paulo Dybala (115.3). Cristiano Ronaldo tek je na 11. mjestu i njegova se vrijednost procjenjuje na 75.7 miliona.

Kada su u pitanju bh. nogometaši, oni su ipak malo ispod. Edn Džeko se procjenjuje 51.5 miliona eura, a Juventusov veznjak Miralem Pjanić na 43.9 miliona eura. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do rezultata su u CIES-u došli računajući godine, poziciju, ugovor, međunarodni status, iskustvo i nastupe igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi