Neymar želi biti najbolji, ali to ne može u Barceloni
Foto:EPA

Španjolski ekspert govori o Neymaru

Neymar želi biti najbolji, ali to ne može u Barceloni

S. Bošković

Manchester United ovog ljeta bio je ismijavan zbog pokušaja dovođenja zvijezde Barcelone Neymara, ali stvari se mogu promijeniti.

Prije par dana Neymar je priznao da je pregovarao sa Unitedom, ali da nije imao namjernu napustiti evropske prvake, no ekspert za fudbal u Španiji, Guilleme Balauge, smatra da bi Neymar u budućnosti mogao otići na Old Trafford.

Očekuje se da Katalonci Neymaru ponude novi ugovor, ali problem je to što Neymar ne želi da bude drugi igrač tima iza Lionela Messija.

Na pitanje o Neymaru Balague je odgovorio:

"Za sad ne razmišlja o tome. Ali u budućnosti vjerovatno hoće. Narednih 12 mjeseci gledat ćemo sagu između njega i Barcelone u vezi novog ugovora. Barcelona ga želi sad potpisat, ali se njemu ne žuri. Zašto? Zato što osjeća da ne može biti najbolji igrač svijeta u Barceloni jer Messi vodi tim. On će odlučiti da li želi ostati i čekati da Messi ode ili će otići negdje gdje će se čitav tim bazirati oko njega. Treba pripaziti na to".

Potražite više informacija na temu La Liga:

United jec sve bolji i pravi tim koji je mlad i ima mnogo potencijala. Ovog ljeta su Crveni vragovi i pokazali da im novca ne nedostaje. Razgovori ovog ljeta potvrđuju da je Neymar zainteresiran za prelazak u drugi klub i ostaje nam vidjeti kako će Barcelona reagirati. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.