Neymar: Zlatna lopta nije prioritet

Važniji su timski uspjesi

Neymar: Zlatna lopta nije prioritet

Novi fudbaler Paris Saint-Germaina Neymar izjavio je kako su mu timski uspjesi važniji od invidualnih. 

Mnogi vjeruju da razlog Neymarovog odlaska iz Barcelone leži u tome što je želio izaći iz Messijeve sjenke i boriti se za Zlatnu loptu, trofej namijenjen najboljem fudbaleru svijeta, međutim brazilski fudbaler je to demantovao. 

Kazao je da osvajanje Zlatne lopte za njega nije prioritet.

"Svaki igrač želi da osvoji Zlatnu loptu, međutim o tome ne razmišljam sada. Moram da vodim računa šta je najbolje za klub. Paris Saint-Germain je sjajan klub i ako nastavimo u istom duhu moći ćemo da se borimo za trofej u Ligi prvaka", kazao je Neymar. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Neymar je epizodu u Francuskoj započeo na najbolji mogući način. U dosad odigranih pet utakmica je postigao pet golova i upisao isto toliko asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi