Neymarov ego rastura PSG: Cavani žrtva umišljenog Brazilca?
Foto: EPA

Cavani napušta PSG?

Neymarov ego rastura PSG: Cavani žrtva umišljenog Brazilca?

M. Šljivak

Svađa Neymara i Edinsona Cavanija oko izvođenja penala u utakmici protiv Lyona prerasla je u žestok obračun.

Urugvajac nije želio dopustiti Neymaru da izvede penal, a nakon svega je nastao žestok sukob u kojem je uvrijeđena najveća zvijezda kluba, 222 miliona eura plaćeni Neymar.

Stručni štab PSG-a je odlučio da Cavani i dalje izvodi penale. Neymar je navodno tražio da klub proda 30-godišnjeg napadača, što bi se, prema pisanjima pojedinih francuskih medija, moglo već dogoditi u januaru.

Kako bi smirili Neymara, rukovodstvo pariškog tima je spremno da prihvati ponude za Urugvajca. Navodno su već odlučili da ga prodaju i to već u januaru, a u najgorem slučaju Park prinčeva će napustiti narednog ljeta.

Interesantno, kladionice su već objavile kvote za novi klub urugvajskog napadača. Ispred svih je londonski Chelsea sa šansama 5/1, a na opšte iznenađenje zatim slijedi Everton sa 6/1.

Naravno, tu su imena i ostalih evropskih velikana, koji će čini se dobiti fantastičnog napadača za mnogo manje novca i to zahvaljujući Neymarovom egu, koji ne može da istrpi da je neko ispred njega.

Ovako su kladioničari postavili kvote za novi Cavanijev klub:

Chelsea - 5/1

Everton - 6/1

Man United - 6/1

Man City - 8/1

Barcelona - 10/1

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Real Madrid - 10/1

Juventus - 12/1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi