Neymarov otac: Nisam bio za transfer u PSG

Oglasio se Neymar Senior

Neymarov otac: Nisam bio za transfer u PSG

Piše: A. Pašić
Neymarov otac, Neymar Senior tvrdi da se trudio da njegov sin ostane u Barceloni. 

Iako se proteklih sedmica pisalo kako je Neymarov otac glavni "krivac" za rekordni transfer brazilskog nogometaša iz Barcelone u Paris Saint-Germain, on je to u razgovoru za Telefoot demantovao. 

"Oklijevao sam do posljednjeg trenutka. Rekao sam sinu da mu je najbolje ostati u Barceloni, ali on je htio riskirati. Bilo je to teško razdoblje. Neymar je želio taj izazov i ja sam ga podržao", kazao je Neymar Senior.

Neymar Senior je prokomentarisao i sami početak sinove epizode na Parku prinčeva.

"Bili smo ponosi kada je Neymar bio predstavljen. Vidjeti 'Neymar' na Eiffelu bilo je nevjerovatno, njemu se stvarno sviđa ovdje", kaže Neymar Senior, pa nastavlja:

"Motiv mu je da želi pomoći PSG-u da uzme Ligu prvaka. Ako treba osvojiti Ballon d'Or, osvojit će, ali mislim da mu to nije glavni cilj. Da je to želio, mogao je to i u Barceloni. Potpisao je na pet godina, pa ima toliko vremena da uzme Ligu prvaka s Parizom."

Da se Neymar na najbolji mogući način uklopio u novom klubu pokazuje i njegova ovosezonska statistika. Na osam odigranih utakmica postigao je osam pogodaka i upisao sedam asistencija. 


Francuska liga