Neymarov show dovoljan za pobjedu Barcelone
Foto: Twitter

Juventus nemoćan protiv raspoložene Barce

Neymarov show dovoljan za pobjedu Barcelone

Barcelona je na krilima sjajnog Neymara uspjela savladati Juventus rezultatom 2:1 u okviru Međunarodnog kupa šampiona.

Na utakmici odigranoj u SAD-u smo mogli gledati dva dosta različita poluvremena. Prvo je bilo dosta zanimljivije, ali je i proteklo u dominaciji Barcelone, dok je u drugom Juventus "povezao" konce i uspio stići barem do utješnog gola.

Kada je u pitanju prvo poluvrijeme, Barca je držala sve u svojim rukama. Istina Stara dama je igrala u nešto izmijenjenom sastavu, ali svejedno Barca potpuno dominira.

Katalonci stvaraju nekoliko sjajnih prilika, a nakon sjajne akcije, Paco Alcacer asistira Neymaru za 1:0.

I u 26. minuti ponovo Neymar - Brazilac prima pas u kaznenom prostora Juventusa, a zatim vara nekoliko igrača zadnje linije Stare dame i postiže zaista sjajan pogodak za 2:0.

Nakon odmora ipak nešto drugačija slika na terenu. Kada je Juventus u pitanju u igru ulaza najveće zvijezde i odmah uspostavljaju ravnotežu na terenu. S druge strane igru napušta veliki broj standardnih prvotimaca Barce, a priliku dobijaju mlađi igrači.

Prvu pravu priliku za Juventus imao je Dybala u 62. minuti kada njegov udarac sjajno brani mladi golman Barce Adrian Ortola. Mladi golman skreće loptu u korner, a upravo nakon udarca iz ugla Chiellini se najbolje snalazi u skoku i pogađa za 2:1.


Veliku šansu propustio je i Gonzalo Higuain u 76. minuti kada njegov udarac s 10-ak metara odlazi visoko iznad gola.

Barca je u drugom poluvremenu prijetila uglavnom preko Luisa i Denisa Suareza, te preko mladog Carlesa Alene.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je, na kraju, uspjela zadržati prednost i slaviti pobjedu nad Juventusom.

Miralem Pjanić je u igru ušao početkom drugog poluvremena kada je zamijenio Claudija Marchisija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi