Nezaustavljivi Džeko sa dva gola vodio Romu do pobjede

Evropska liga

Nezaustavljivi Džeko sa dva gola vodio Romu do pobjede

Fudbaleri Rome su večeras kao gost savladali Austriju rezultatom 4:2, a prvo ime utakmice je još jednom bio naš Edin Džeko koji je postigao dva pogotka.

Utakmica je loše počela za Romu, koja je već u drugoj minuti primila gol. Strijelac za vodstvo Austrije bio je Kayode nakon dosta loše intervencije odbrane rimskog kluba. Ipak, samo tri minute kasnije stigao je odgovor Rome. Peres je uposlio Džeku, a našem napadaču nije bilo teško da postigne svoj prvi gol na večerašnjoj utakmici.


Već u 18. minuti potpuni preokret Rome. Smušenost odbrane Austrije nakon šuta Edina Džeke najbolje je iskoristio Daniele De Rossi, koji je rutinski pospremio loptu u mrežu za vodstvo Rome od 2:1 i rezultat prvog poluvremena.

Treći gol na utakmici viđen je u 65. minuti. Roma je izvela odličan napad a Džeko je izbio sam pred Hadžikića, savladao ga ali je pogodio stativu, te iz drugog pokušaja zatresao mrežu. Tada je bilo jasno da će Roma upisati tri boda u Beču, a na 4:1 je u 78. minuti povisio Radja Nainggolan. Konačan rezultat utakmice postavio je Grunwald u 89. minuti.


Edin Džeko je u 88. minuti mogao i do hat-tricka, ali je njegov odličan udarac ipak otišao preko gola domaćeg tima, čiji su se defanzivci večeras propisno namučili sa našim napadačem.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugoj utakmici ove grupe Astra i Plzen su podijelili bodove odigravši 1:1, što je rezultat koji apsolutno ide na ruku i Romi i Austriji, koje i dalje drže prve dvije pozicije na tabeli grupe E.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi