Nezaustavljivi Juventus razbio Genovu
Foto: EPA

Stara dama uvjerljiva

Nezaustavljivi Juventus razbio Genovu

M. Šljivak

Fudbaleri Juventusa pobijedili su 33. kolu Serie A ekipu Genove s 4:0, te su tako napravili još jedan korak ka tituli prvaka.

Nisu gosti u ovom meču mogli ništa raspoloženim prvacima, a meč je odlučen već nakon prvih 45 minuta kada je Juve postigao tri gola.

Poveli su u 17. minuti kada je Munoz zatresao vlastitu mrežu za prednost od 1:0, da bi već u narednom napadu Paulo Dybala povećao prednost Stare dame od 2:0.

Nastavio je Juve da juriša prema protivničkom golu, a mreža se ponovo tresla u 41. minuti. Sjajni Mario Mandžukić je pogodio za rezultat poluvremena od 3:0.

Nastavak meča donosi ponovo bolju igru Juventusa. Ipak, nisu bezglavo jurišali, ali su stvorili veliki broj šansi.

Novi gol u mreži gostiju viđen je u 64. minuti. Leonardo Bonucci postiže prekrasan gol za 4:0.

Do kraja Juve ima još nekoliko dobrih prilika. Ipak, ostlao je 4:0 pa je Stara dama na pet kola prije kraja 11 bodova ispred Rome.

Miralem Pjanić zbog žutih kartona nije igrao u ovom meču.

Serie A, 33. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus - Genoa 4:0 






Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi