"Nezavisnost Katalonije? To je pitanje od milion dolara"
Foto: EPA

Pique se pojavio pred novinarma

"Nezavisnost Katalonije? To je pitanje od milion dolara"

M. Šljivak

Fudbaler Barcelone Gerard Pique otvoreno je protekih dana podržavao referendum o nezavisnosti Katalonije od Španije.

Iskusni defanzivac se odmah nakon izbora uputio u kamp reprezentacije Španije, gdje ga je od strane navijača dočekala neprijateljska atmosfera i zvižduci.

Pique se danas pojavio pred španskim novinarima. Želio je da priča o svemu što se dešava, a istakao je kako Katalonci imaju pravo da glasaju, ali da niko nema ništa protiv Španije.

"Reprezentativac sam Španije od 15. godine i niko ne može dovesti u pitanje moju posvećenost selekciji. Ponosan sam na sve što sam osvojio sa Španijom, ali ne kajem se ni zbog čega što sam rekao.  Svaki čovjek ima pravo na mišljenje. Katalonci imaju pravo da se izjasne o svojoj budućnosti, ali ljudi koji vjeruju u neovisnost države mogu bez problema igrati za Španiju. Niko nema ništa protiv Španije", rekao je Pique.

Osvrnuo se potom fudbaler Barcelone i na odnos sa Sergiom Ramosom. Tvrdi kako je mnogo laži napisano o njima.

"Mnogo laži je napisano o našem odnosu. Mi smo veoma dobri, dobro sarađujemo i nemamo nikakvih međusobnih problema", istakao je Pique.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Potom je dobio i pitanje: Treba li Katalonija postati nezavisna? Pravi odgovor novinari nisu dobili.

"Treba li Katalonija biti nezavisna? To je pitanje od miliona dolara, ali na njega ne mogu odgovoriti. Svakim odgovorom ću izgubiti. To je politički problem i to političari trebaju da rješavaju. Ne želim otići iz reprezentacije na mala vrata, želim sve riješiti razgovorom. Kada bih poveo na večeru one koji su mi zviždali, sve bi im nakon razgovora bilo jasno. Najbitniji je razgovor i razumijevanje. Ovo je veće od mene. Moje mišljenje nije bitno, ali vjerujem da bi Španija i Katalonija bile slabije jedna bez druge", rekao je defanzivac Barcelone na press konferenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi