Ni Jakupović nije uspio zaustaviti Chelsea

Plavci stigli do 18. pobjede

Ni Jakupović nije uspio zaustaviti Chelsea

E. Škorić
Teme:

Londonski Chelsea slavio je s 2:0 protiv Hull Cityja u 22. kolu engleske Premier lige.

Chelsea ne popušta i iz utakmice u utakmicu sve je bliže tituli u Engleskoj. Tim Antonija Contea do 18. pobjede stigao je na Stamford Bridgeu protiv pretposljednjeg tima prvenstva, ekipe Hull Cityja.

U ekipu je Conte vratio Diega Costu, koji je nastavio tamo gdje je stao prije utakmice u Leicesteru (bio suspendovan). U nadoknadi prvog dijela na dodavanje Victora Mosesa postigao je pogodak za 1:0.

Prije gola Chelsea je imao dvije šanse preko Alonsa i jednu preko Coste, ali Eldin Jakupović je bio sjajan.  Imao je i Hull svoje šanse, a prvi dio ostat će upamćen i po nezgodnom sudaru Masona i Cahilla, pa je nogometaš Hulla morao da izađe iz igre.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je još jednim golom u nastavku riješio pitanje pobjednika. U 81. minuti Jakupovića je savladao Gary Cahill.

Chelsea je trenutno na 55 bodova nakon 22 kola, dok Arsenal ima 47, Tottenham 46, a Liverpool 45 bodova. Slijedi Manchester City sa 43, dok je Manchester United na 41 bodu.


 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti