Niang: Engleska mi je san, ali i veliki rizik

Već imao ponude sa Otoka

Niang: Engleska mi je san, ali i veliki rizik

Sa tri pogotka u četiri utakmice francuski napadač M'Baye Niang (21) je otvorio novu sezonu u Seriji A. 

Mladi Naing je u novu sezonu ušao sa velikim ambicijama. Cilj mu je postići što više pogodaka kako bi skrenuo pažnju najvećih klubova u Evropi, a nije tajna i da mašta o transferu u engleski Premiership. 

"Sviđa mi se fudbal u Engleskoj i mislim da bih se dobro prilagodio. Taj stil mi odgovara, a uostalom moj san je da jednog dana odem u Englesku", izjavio je Niang i potom otkrio da je već imao ponude sa Otoka. 

"Prvi put sam ponudu iz Engleske imao kad sam igrao za Caen, a drugi put je to bilo u januaru. Nekoliko dana prije derbija sa Interom nazvao me agent i rekao da je Leicester poslao ponudu. Nisam se osvrtao na to, čak ni kada je Leicester osvojio prvenstvo. Rizikovao bih da budem zamjena Vardyju. Englezi daju milione za igrače, a onda ih lako ostave na klupi", kazao je Niang.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Niangu ugovor sa Milanom važi do 2019. godina i njegova tržišna se procjenjuje na 12 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi