Nica može i bez Balotellija, potop Genta kod Shakhtara

Evropa liga, grupe G, H i I

Nica može i bez Balotellija, potop Genta kod Shakhtara

Fudbaleri Shakhtara slavili su večeras pobjedu na domaćem terenu protiv Genta sa visokih 5:0 u okviru 3. kola grupe H Evropa lige.

Domaći su poveli već u 12. minuti kada je strijelac bio Kovalenko. Već u 30. minuti bilo je 2:0, a ovog puta mrežu gostiju zatresao je Ferreyra. Nastavak meča donio je još tri pogotka i to sva tri u mreži gostiju. Prvo je Bernard povosio na 3:0, da bi Taison u 75. minuti pogodio za 4:0. Konačan rezultat postavio je Malyshev pet minuta prije kraja meča. 

U istoj grupi Konyaspor i Braga odigrali su nerješeno (1:1). Jedini pogodak za domaću ekipu postigao je mladi reprezentativac BiH Deni Milošević. Rijad Bajić je odigrao cijeli meč, dok je Amir Hadžiahmetović igrao 82. minute.

Ekipe Celte iz Viga i Ajaxa odigrale su jedan od zanimljivijih mečeva ovog kola, a rezultat je na kraju glasio 2:2. Golove za goste postigli su Ziyech u 22. i Younes u 71. minuti, dok su za domaće pogađali Fontas u 29. minuti i Orellana osam minuta prije kraja. U istoj grupi G Standard Liege i Panathinaikos su također odigrali 2:2.

Kada su u pitanju mečevi grupe I, Schalke je slavio u gostima kod Kasnodara sa 1:0 bez Kolašinca, dok je Nica bila bolja od Salzburg sa također 1:0. Na ovom meču za Nicu nije nastupio Balotelli zbog povrede prepona.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi