Nica na krilima Balotellija do nove pobjede
Foto: EPA

Čuva snove o tituli

Nica na krilima Balotellija do nove pobjede

Ekipa Nice savladala je Lille na gostujućem terenu u okviru 32. kola francuske Ligue 1. 

Susret odigran na stadionu "Pierre-Mauroy" okončan je rezultatom 2:1, a junak slavlja Nice bio je, niko drugi do, Mario Balotelli. 

Lille je poveo u 14. minuti golom Amadoua, a slavlje domaćih navijača trajalo je svega tri minute. Za izjednačenje Nice je pogodio Balotelli, da bi isti igrač minutu prije kraja prvog poluvremena režirao preokret gostiju za vodstvo od 2:1. 

U drugom poluvremenu nije bilo golova, pa se ispostavilo da su Balotellijeva dva pogotka bila dovoljna Nici da nastavi sanjati o tituli. 

Tim sa Azurne obale je trenutno na drugoj poziciji i ima bod manje od lidera Monaca. Na trećem mjestu je aktuelni prvak Paris Saint-Germain. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti