Nica sa 7:2 slavila u Guingampu, trijumf i St. Etiennea

Ligue 1

Nica sa 7:2 slavila u Guingampu, trijumf i St. Etiennea

E. Škorić
Teme:

Nica je u Guingampu ostvarila nevjerovatnu pobjedu rezultatom 7:2.

Nica je gostovala u Guingampu u okviru 11. kola francuske Ligue 1. Malo ko je očekivao da će susret završiti s čak devet golova!

Beauvue je u osmoj pogodio za vodstvo domaćih, a onda hat-trick Eduarda do kraja prvog dijela, te gol Plee za 4:1 preokret u korist Nice. Eduardo je u 50. postigao četvrti, a u 65. minuti svoj peti gol.

Smanjili su domaći na 2:6 u 70. minuti, kada je pogodio Schwartz, a onda Bautheac postiže gol za 7:2. Nica je sada sedma sa 17 bodova, dok je Guingamp na začelju sa samo devet bodova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Gradel je u 74. minuti postigao gol za pobjedu St. Etiennea nad Metzom (1:0). St. Etienne je došao na treće mjesto sa 20 bodova. 

Ligue 1, 11. kolo:
Guingamp - Nice 2:7 (Beauvue 8, Schwartz 70/ Eduardo 12, 26, 43, 50, 65, Bautheac 72)
St. Etienne - Metz 1:0 (Gradel 74)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.