Niedercorn sinoć slavio prvu evropsku pobjedu

Iz 14. pokušaja

Niedercorn sinoć slavio prvu evropsku pobjedu

Fudbaleri Niedercorna iz Luxemburga sinoć su porazili slavni škotski Glasgow Rangers sa 2:0 u revanšu prvog pretkola Evropa lige te su na taj način izbacili škotski tim iz takmičenja.

Ovo je, svakako, jedna od najvećih senzacija u evropskim takmičenjima posljednjih godina, a tim iz Luxembruga večeras je postavio neke nove rekorde u historiji kluba.

Oni su prvi evropski meč imali 1997. godine i od tada su odigrali 13 mečeva te su postigli jedan jedini pogodak i nijednom nisu ostvarili pobjedu. Ipak, večeras, protiv najslavnijeg protivnika za njih postigli su dva pogotka što je 66 posto njihovih ukupnih golova u evropskoj historiji te su upisali i prvi trijumf.

S druge strane, ovo je vjerovatno najveća sramota u historiji ekipe iz Glasgowa koja se u evropska takmičenja vratila nakon šestogodišnje pauze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi