Nigerija Keshiju ponudila novi ugovor
Foto: EPA.eu

Ostaje na klupi Super Orlova?

Nigerija Keshiju ponudila novi ugovor

Fudbalski savez Nigerije (NFF) saopštio je kako je selektoru fudbalske reprezentacije ove zemlje Stephenu Keshiju ponudio novi ugovor, te da očekuje da će dogovor o novom angažmanu biti postignut u nekoliko narednih dana.

Keshi koji je 2011. godine preuzeo Super Orlove je sa reprezentacijom ove zemlje prošle godine osvojio titulu na Afričkom kupu nacija u Južnoj Africi.

Nakon osvojenog trofeja najbolje afričke selekcije, Keshi je ponio ostavku, ali ga je rukovodstvo Saveza ubjedilo da je povuče.

Ovaj stručnjak predvodio je reprezentaciju Nigerije koja je na proteklom Svjetskom prvenstvu igrala u grupi F zajedno sa našom nacionalnom vrstom, te u duelu koji se kasnije ispostavio kao ključni u borbi za drugo mjesto savladala Zmajeve sa 1:0.

Nigerijci su kasnije ispali u osmini finala porazom od Francuske rezultatom 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.