Nigerija novi učesnik Mundijala u Brazilu

Nigerijci sigurni protiv Etiopljana

Nigerija novi učesnik Mundijala u Brazilu

E. Škorić

Nogometna reprezentacija Nigerije izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu sljedećeg ljeta.

Nigerija je u baražu za SP odmjerila snage s Etiopijom. Nakon što su u prvom susretu slavili s 2:1, Nigerijci su u uzvratu 2:0 pobjedom riješili sve u svoju korist.

Vodeći gol u današnjem susretu postigao je nogometaš Chelseaja na posudbi u Liverpoolu, Victor Moses, precizno izvedenim penalom u 20. minuti. Konačnih 2:0 golom u 82. minuti postavio je Victor Obinna. 

Svoje mjesto u Brazilu traže i ostale afričke selekcije. Obala Bjelogosti u gostima kod Senegala čuva 3:1, Kamerun dočekuje Tunis nakon 0:0 iz prve utakmice, Gana je sve riješila 6:1 pobjedom nad Egiptom, dok će Alžir pred svojim navijačima tražiti pobjedu nakon 3:2 poraza od Burkine Faso. 

Kvalifikacije za SP, baraž:
Nigerija - Etiopija 2:0 (Moses 20 - penal, Obinna 82)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.