Nije ga otpilio: Rooney je imao molbu za Radoševića

Otkrivena istina

Nije ga otpilio: Rooney je imao molbu za Radoševića

Situacija sa utakmice Hajduka i Evertona, u kojoj su glavni akteri bili Josip Radošević i Wayne Rooney, krivo je protumačena. 

Odmah nakon posljednjeg sučeva zvižduka, Radošević je otrčao do Rooneyja i tražio dres za uspomenu. Rooney mu ga je bez razmišljanja darovao, a nakon što mu je Radošević želio uzvratiti istom mjerom, izgledalo je kako ga je legendarni engleski napadač 'otpilio'. 

Mislilo se kako je Rooney zapravo Radoševiću rekao: "Ne treba, hvala. Zadrži ga", međutim stvarnost je drugačija. Iz Hajduka su za hrvatske medije potvrdili da Rooney nije odbio dres, baš suprotno. Ono što je rekao bila je molba da mu Radošević svoj dres uruči u svlačionici, što se i dogodilo, tako da se Rooney ipak u Englesku vratio sa suvenirom sa Poljuda. 

Sa igračima Hajduka su dresove mijenjali i ostali igrači Evertona, čime su iskazali svoje poštovanje prema protivniku. 

U priloženom videu pogledajte kako je izgledao Radoševićev susret s Rooneyjem. 



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi