Nije kraj: Evra iznenađuje novim klubom?
Foto: EPA

Nema namjeru završiti karijeru

Nije kraj: Evra iznenađuje novim klubom?

Patrice Evra se našao u centru velikog skandala kada je pred utakmicu Lige Evrope protiv Guimaraesa udario nogom u glavu navijača svoje ekipe, Marseillea.

Marseille je odlučio raskinuti ugovor sa Evrom nakon ovog incidenta, a njemu je zabranjeno učestvovanje u svim takmičenjima pod okriljem UEFA-e do 30. juna 2018. godine.

Međutim, iako su svi očekivali kraj karijere iskusnog beka, on nema takve planove, a navodno bi mogao potpisati i ugovor sa Napolijem.

"Svjestan je da je napravio grešku, ali njegova karijera neće ovdje završiti", poručio je Evrin menadžer Federico Pastorello, pa nastavio:

"On se ne želi penzionisati na ovakav način. Danas je fizički snažniji nego prije pet ili šest godina i mnogi klubovi su nas već kontaktirali."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U medijima su se prethodnih dana pojavile špekulacije da je Napoli u potrazi za lijevim bekom  nakon teške povrede koljena Faouzija Ghoulama, a Evra se pominje kao moguća akvizicija, iako bi on mogao nastupati samo u Seriji A, dok bi mu bio zabranjen nastup u Ligi prvaka.

"On se ne vidi ponovo u Seriji A, nakon vremena provedenog u dresu Juventusa. Ipak, ništa ne želi otpisati, pa ni Napoli, ali mislim da bi taj transfer bio kompilikovan", poručio je Pastorello.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije