Nije mu ostao dužan: Ribery odgovorio Salihamidžiću
Foto: EPA

Nema mira u Bayernu

Nije mu ostao dužan: Ribery odgovorio Salihamidžiću

Piše: A. Pašić
Neprimjereno ponašanje Francka Riberyja velikim dijelom je obilježilo utakmicu Lige prvaka između Bayerna i Anderlechta.

Bavarci su slavili s uvjerljivih 3:0, međutim to nije donijelo smiješak na lice Carlu Ancelottiju u čijem timu ima mnogo trzavica. Igrače je javno kritikovao Arjen Robben, dok je korak dalje otišao Franck Ribery koji je prilikom izmjene u naletu bijesa ljutito bacio dres. 

Reagovao je i sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić. Poručio je, između ostalog, Riberyju kako se takve stvari ne smiju dešavati u Bayernu te je najavio razgovor u četiri oka, a našoj legendi francuski fudbaler nije ostao dužan.

"Uvijek sam bio jedan od iskrenih i privrženih igrača u ovom poslu. Poštujem navijače i klub koji volim. Bacanje dresa nije uopšte imalo nikakve veze sa nepoštovanjem ili bilo čim drugim za što me se optužuje", napisao je Ribery na društvenoj mreži Instagram, dodavši:

"Za dres koji nosim već više od 10 godina dajem sve, s mojom impulsivnošću i voljom za pobjedom kojom smo toliko postigli. Neki ljudi nikad neće shvatiti što znači dati sve za vaš klub i žao mi ih je. Sve dok stojim na terenu, ja Franck Ribery, branit ću naše boje i igrati svaku utakmicu s punom strašću", stoji u objavi. 

Njemački mediji, s druge strane, smatraju kako Carlo Ancelotti ne kontroliše najbolje svlačionicu. Glasine kažu da se njegovi razgovori svode isključivo s nekolicinom ljubimaca. 


Bundesliga