Nije mu prvi put: Mourinho žestoko kažnjen od strane FA

Kampanja protiv Chelseaja?

Nije mu prvi put: Mourinho žestoko kažnjen od strane FA

Menadžer Chelseaja Jose Mourinho kažnjen je sa 25 hiljada funti zbog sporne izjave o "Kampanji protiv Chelseaja" koju je dao 28. decembra nakon remija sa Southamptonom.

Po mišljenju Mourinha, suci nemaju jednak tretman prema svim klubovima iz vrha engleskog fudbala a svoj Chelsea smatra daleko najugroženijim. Taj stav je Specijalni zauzeo još davno i strogo stoji iza svojih riječi koje su, ruku na srce, mnogo bliže istini nego izmišljotini.

Portugalski trener je pred kraj 2014. godine otišao tako daleko da je suđenje u Engleskoj nazvao kampanjom protiv njegovog kluba što su u Fudbalskom Savezu Engleske najstrože osudili.

"Slijedeći propise regulatorne komisije, Mourinho je prekršio važno pravilo koje se tiče nastupa u medijima i odnosa prema našoj asocijaciji. Zbog toga je kažnjen sa 25 hiljada funti", saopštili su iz FA.

Veliko je pitanje hoće li se Mourinho suzdržati komentara nakon ove odluke koja mu se sigurno neće dopasti. Da ne mari previše za to dokaz je i izjava o suđenju koju je dao sinoć nakon utakmice sa Liverpoolom gdje je bio kratak i jasan. Postavio je samo pitanje "Zašto?"...

Potražite više informacija na temu Premier league:

U nastavku pogledajte spornu izjavu Mourinha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.