Nije ovo zaslužio: Tužan kraj Sakhoa na Anfieldu

U januaru sigurno napušta Liverpool

Nije ovo zaslužio: Tužan kraj Sakhoa na Anfieldu

E. Čaušević

Francuski fudbaler Mamadou Sakho prolazi kroz teške trenutke svoje karijere od momenta kada je otkriveno da je pao na doping testu.

Krajem prošle sezone Liverpool je objavio da je Sakho pao na doping testu, a nakon toga suspendovan je na šest mjeseci zbog toga. Francuski defanzivac bio je standardan prošle sezone u ekipi Jurgena Kloppa, ali je slučaj oko dopinga u potpunosti promijenio stvari na Anfieldu.

Sakho nije dobio dozvolu njemačkog stručnjaka da putuje sa ekipom na pripreme pred novu sezonu, a kada je sezona počela postalo je jasno da Klopp više na računa na njegove usluge. Engleski mediji prenose da će Sakho sigurno napustiti klub već u januaru.

Ova situacija razočarala je mnoge u Engleskoj jer je Liverpool jednostavno pustio svog igrača da se sam snalazi nakon svega. Navodno, Sakho bi svoju karijeru trebao nastaviti u Francuskoj. "Sakho walks alone" naslov je koji najbolje opisuje status francuskog defazivca na Anfieldu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi