Nije se zadržao ni tri mjeseca: Zenga ponovo dobio otkaz

Wolverhampton uručio otkaz Italijanu

Nije se zadržao ni tri mjeseca: Zenga ponovo dobio otkaz

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Walter Zenga više nije trener Wolverhamptona.

Engleski mediji danas su potvrdili da je Zenga dobio otkaz u engleskoj ekipi nakon loših rezultata na početku ove sezone. Zenga u svojoj karijeri nije uspio da zadrži posao duže od jedne sezone, a najveći staž imao je u Al-Nassru koji je vodio na 16 utakmica.

"Wolves želi saopštiti da Walter Zenga više nije trener ove ekipe. Njegov asistent Stefano Cusin je također napustio klub. Uzrok ovog svega jesu loši rezultati i do ovoga došlo se sporazumnim dogovorom. Želimo Walteru sve najbolje u nastavku trenerske karijere", poručili su iz engleske ekipe.

Zenga je na klupi Woloverhamptona bio samo tri mjeseca. Italijanski stručnjak je u svojoj karijeri još vodio Palermo, Al-Shaab i Sampdoriju, ali se nigdje nije zadržao više od 17 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti