Nije sve u novcu: Pelle saznao razočaravajuće vijesti

Izgubit će mjesto u reprezentaciji

Nije sve u novcu: Pelle saznao razočaravajuće vijesti

E. Čaušević

Italijanski napadač Graziano Pelle odlučio je napustiti ekipu Southamptona i svoju karijeru će nastaviti u dalekoj Kini.

Pelle je prošle sedmice zvanično potpisao ugovor sa Shandong Lunengom, te je postao šesti najplaćeniji fudbaler na svijetu. Ipak, ovaj potez vjerovatno će ga koštati mjesta u reprezentaciji Italije, a to je potvrdio i novi selektor Azzura.

"Igrači koji budu igrali u reprezentaciji morati biti na vrhunskom nivou. Fudbal u Kini to nije. U Kini je 50% fudbal, a 50% novac. Što se mene tiče Pelle je odigrao svoj posljednji meč u dresu Italije na Evropskom prvenstu. Jedino ako se vrati u Evropu onda će ponovo imati šanse da zaigra za reprezentaciju", rekao je Giampiero Ventura.

Istu stvar uradio je prije nekoliko godina Alessandro Diamanti koji je bio standardan reprezentativac, ali se odlučio na odlazak u Kinu nakon čega više nikada nije dobio poziv.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi