Nije za pohvalu: Everton pronašao način kako da Bešić igra
Foto: EPA

Standardan u rezervnom timu

Nije za pohvalu: Everton pronašao način kako da Bešić igra

E. Škorić

U subotu je odigran derbi Liverpoola u konkurenciji Premier lige 2, a Redsi su ostvarili visoku pobjedu.

Rezervni sastavi, sačinjeni od mladih igrača i onih koji ne dobivaju šansu u prvom timu, odmjeravaju snage u Premier ligi 2, gdje je Liverpool ipak za klasu jači od gradskog rivala.

Sinoć su mladi igrači Liverpoola deklasirali Everton s 4:0 i Muhamed Bešić je konačno odradio 90 minuta. 

Bešića nema ni na mapi kada su seniori u pitanju i propustio je brojne mečeve po povratku nakon povrede, ali je nedavno uspio da odigra 48 minuta u porazu od Lyona i to tako što se povrijedio Martina, pa je naš veznjak ušao u igru u 43. minuti.

U Evertonu ga se ne odriču, ali i ne daju mu pravu priliku, pa svoje mjesto pod liverpulskim suncem mora da traži kroz nastupe u rezervnoj ekipi. I talentovani Hrvat Nikola Vlašić prolazi isto.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Kane, Whelan, Brewster i Dhanda su bili strijelci za Redse, koji su vodeći sa 24 boda, dok Everton ima 19, a u grupi 1 su još Leicester, West Ham, Arsenal, Derby, Chelsea, City, United, Tottenham, Swansea i Sunderland.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi