Nijemci dominiraju, španski trio sjajan, Englezi razočarali
Borussia, Bayern i Leverkusen: 11 pobjeda u 12 utakmica

Klubovi iz liga petice u dosadašnjem dijelu LP

Nijemci dominiraju, španski trio sjajan, Englezi razočarali

Njemački klubovi najbolji su u dosadašnja četiri odigrana kola grupne faze Lige prvaka. Fascinantan je podatak da su Bayern, Borussia i Leverkusen u dvanaest odigranih utakmica ostvarili jedanaest pobjeda i samo jedan poraz.

Bundesliga: 12 pobjeda, 2 remija, 2 poraza

Bayern Munchen i Borussia suvereno drže prva mjesta na tabelama svojih grupa sa maksimalnim učinkom od četiri pobjede u isto toliko susreta. Bayer Leverkusen ima tri pobjede i također je prvi, dok prosjek njemačkim klubovima donekle kvari Schalke koji je ostvario samo jednu pobjedu dok je u preostale tri utakmice dva puta remizirao i jednom izgubio.

Primera: 10 pobjeda, 1 remi, 5 poraza

Španski klubovi su po uspjehu odmah nakon njemačkih. Real Madrid je maksimalan sa četiri pobjede dok su po jednu manje ubilježili Barcelona i Atletico. I šampion Španije i katalonski klub upisali su po jedan poraz, što je kada se sabere manje od poraza kojih je u dosadašnje četiri utakmice doživio Athletic Bilbao. Baskijci su do sada doživjeli tri poraza i jedan remi.

Premiership: 5 pobjede, 5 remija, 6 poraza

Najveće razočaranje predstavljaju engleski predstavnici, što se posebno odnosi na Manchester City i Liverpool. Chelsea i Arsenal će se 99% plasirati dalje iako ni oni nisu impresionirali do sada, Liverpool još uvijek ima koliko toliko realne izglede za plasman dalje dok se Cityju smiješi novo rano ispadanje iz Lige prvaka. Engleski timovi su u šesnaest utakmica upisali samo pet pobjeda uz isto toliko remija dok su u preostalih šest navrata poraženi.

Ligue 1: 4 pobjede, 3 remija, 1 poraz

PSG i Monaco igraju sasvim solidno u Ligi prvaka. PSG je bez poraza do sada sa učinkom od tri pobjede i jednim remijem. Monaco je jedanput slavio, ali je upisao još dva remija i jedan poraz pa se i njihove igre u najelitnijem evropskom takmičenju mogu protumačiti kao vrlo dobre, posebno kada se u obzir uzme činjenica da su ih ovog ljeta napustili najbolji igrači. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Seria A: 3 pobjede, 1 remi, 4 poraza

Juventus i Roma imaju polovičan učinak u Ligi prvaka. Torinski tim upisao je do sada dvije pobjede i dva poraza i slijedi mu žestoka borba s Olympiakosom za prolazak skupine. Roma je također dva puta poražena, a zabilježila je još po jednu pobjedu i jedan remi. Kada se sve sabere i oduzme, kvalitet talijanskog nogometa je vidljivo u padu pa stoga ne čude neuvjerljivi rezultati njihovih predstavnika u ovom takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.