Nijemci ne griješe: Spahić je bio među najboljim u Primeri

Spahić odlično "čita" igru

Nijemci ne griješe: Spahić je bio među najboljim u Primeri

M. Šljivak

Emir Spahić, danas je potpisao dvogodišnji ugovor sa njemačkim bundesligašem Bayerom iz Leverkusena, a u ovom timu su presretni dovođenjem našeg reprezentativca.

Rukovodstvo Apotekara presretno je što su pojačali svoju odbranu Spahićem, a da imaju razlog da budu zadovoljni, pokazuje jedan statistički podatak iz vremena dok je kapiten Zmajeva igrao u ekipi Seville.

Spahić je drugi igrač u Primeri po broju intervencija glavom. Naš Zmaj je čak 174 puta intervenisao ispred svog gola, a od njega je jedino bolji fudbaler Osasune Alejandro Arribas, koji je opasnost ispred svog gola otklonio glavom u 194 navrata.

U Leverkusenu su danas istakli kako Spahić odlično čita igru, a ovaj statistički podatak govori da su itekako u pravu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.