Niko u Evropi nije dao više golova glavom od Belottija

Iako nije previše visok

Niko u Evropi nije dao više golova glavom od Belottija

Napadač Torina Andrea Belotti je ove sezone eksplodirao u dresu Torina i apsolutni je hit u Seriji A, ali i u cijeloj Evropi.

Ovaj 23-godišnji Italijan je do sada postigao 24 gola u 29 utakmica u ovoj sezoni, a zanimljivo je da je u Seriji A čak osam puta pogađao glavom.

Po tome je Belotti najbolji u ligama petice, jer nijedan drugi igrač u Evropi nije bio toliko dominantan u igri glavom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Interesantno, Belotti je visok "samo" 181 cm i dosta je niži od mnogih kolega-napadača, što ga opet ne sprečava da dominira u skoku i igri glavom.

Andrea Belotti je trenutno prvi strijelac Serije A sa 22 gola, ali mu Džeko 'diše za vratom' sa samo jednim golom manje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi