Nikola Kalinić danas potpisuje za Milan

Napušta Fiorentinu

Nikola Kalinić danas potpisuje za Milan

E. Čaušević

Hrvatski fudbaler Nikola Kalinić nalazi se na izlaznim vratima Fiorentine, te bi danas zvanično trebao postati novi igrač Milana.

Rossoneri već nekoliko sedmica pregovaraju sa hrvatskim napadačem, a ovaj dogovor se dodatno ubrzao kada je Fiorentina odlučila dovesti Giovannija Simeonea. Argentinski igrač je zadužio dres sa brojem devet što je bio jasan znak za Kalinića da Viole više ne računaju na njega.

Italijanski mediji prenijeli su jučer da je Kalinić dogovorio sve uslove s Milanom, te da ostaje još da se klubovi dogovore oko visine obeštećenja. Navodno, hrvatski napadač bi već danas trebao potpisati za Milan, te biti predstavljen kao novo pojačanje Rossonera.

Milan je ovog ljeta doveo nekoliko zvučnih pojačanja, te ima jasan cilj da se vrati u vrh italijanskog fudbala. Klub sa San Sira ovog ljeta pojačali su Andre Silva, Leonardo Bonucci, Andrea Conti, Hakan Calhanoglu, Ricardo Rodriguez, Mateo Musacchio i Frank Kessie. Ovim igračima već danas će se prema svemu sudeći pridružiti i Kalinić.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi