"Nisam navijao za United ni kada sam igrao za njih"

Roy Keane tvrdi

"Nisam navijao za United ni kada sam igrao za njih"

M. Šljivak

Nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda, Roy Kean, dao je zanimljivu izjavu vezanu za tim koji mu je podario svjetsku slavu.

Iako je dres Crvenih đavola s Old Trafforda nosio čak 12 godina i to u periodu između 1993. i 2005. godine, Keane tvrdi da nije navijao za ovaj tim ni kada je igrao za njega.

Istakao je kako mu je u djetinjstvu londonski Tottenham bio omiljeni tim, a da mjesta za Manchester United nikad nije bilo.

"Mislim da nikad nisam navijao za Manchester United, čak i u vremenu dok sam igrao za njih. Vjerovali ili ne, navijao sam za Spurse. Bog mi je svjedok da nikad nisam navijao za United", rekao je Keane, te je dodao:

"Samo zato što sam igrao za njih ne znači da sam ih volio. Naravno, borio sam se za klub na terenu, jer sam želio da moj tim pobjeđuje. Prije Manchestera, bio sam na probama u nekoliko timova. Jedan od njih je bio i Tottenham. Ipak, tu sam ponudu odbio jer sam se osjećao dobro u Nottinghamu. Sviđao mi se klub i osjećao sam lojalnost ka njima", rekao je Keane.

Roy Keane je rođen u gradu Corku u Irskoj. Karijeru je počeo sa 18 godina u ekipi Cobha, a nakon samo jedne sezone je otišao u Nottingham Forest. U legendarnom engleskom klubu se zadržao tri sezone, da bi 1993. godine prešao u Manchester United.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon 12 godina u redovima Crvenih đavola karijeru je završio u škotskom velikanu Celticu, nakon čega je krenuo u trenersku karijeru.

Do sada je vodio Sunderland i Ipswich, a kao pomoćnik je radio u reprezentaciji Republike Irske, te ekipi Aston Ville.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.