"Nisam u Bayernu da budem najbolji trener na svijetu"

Guardiola na udaru Matthausa

"Nisam u Bayernu da budem najbolji trener na svijetu"

Bayern je novu sezonu otvorio porazom u njemačkom Superkupu od Wolfsburga, koji je slavio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. 

Sada je pred minhenskim klubom Audi kup na kojem će nastupiti Milan i Tottenham, a trener Pep Guardiola na održanoj konferenciji za medije prvo je morao objasniti zašto Mario Götze nije bio u kombinacijama za prošlosedmičnu utakmicu protiv vukova. 

"Igrali smo takmičarsku utakmicu u kojoj Götze nije igrao, možete me pitati o Mülleru ili Robbenu. Ne mogu na svakoj konferenciji za mediji odgovarati zašto neki igrač igra, a drugi ne. Samo njih 11 može na teren i novinari bi to trebali znati. Götze je jedan od mojih omiljenih igrača. Prošle sezone je propustio dvije ili tri utakmice", rekao je Guardiola pa dodao:

"Igrači me u svakoj utakmici trebaju uvjeriti da im je mjesto na terenu. Oni su ti koji me trebaju uvjeriti, a ne vi novinari."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Guardiola se našao i na udaru Lothara Matthausa, koji smatra da je Jose Mourinho bolji trener od Španca. 

"Svako može kritizirati. Mourinho je jedan od najboljih trenera na svijetu, a jesam li ja najbolji stvarno ne znam. Nisam ovdje da budem najbolji trener na svijetu, nego da izvučem najbolje iz Bayerna. Ako pobijedimo, kažu da smo dobri, ako gubimo, ističu da me igrači ne razumiju", zaključio je Guardiola. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.