"Nisam želio izdati Ruse, a oni su me otpustili"

Imao šansu da preuzme PSG

"Nisam želio izdati Ruse, a oni su me otpustili"

M. Šljivak

Iskusni italijanski stručnjak Fabio Capello odbio je posao trenera PSG-a.

On je dobio ponudu iz Pariza 2013. godine. Tada je klub napustio Carlo Ancelotti, a prvi izbor francuskog kluba bio je tadašnji selektor Rusije Fabio Capello.

Uslovi su bili dogovoreni, ali se Italijan predomislio u posljednji čas.

"Bio sam na korak od preuzimanja PSG-a. Leonardo me pozvao, dogovorio sam sve uslove, ali sam na kraju odustao, jer sam u to vrijeme bio selektor Rusije i smatrao sam kako bih izdao te igrače ako odem. Možda sam pogriješio, jer su me Rusi otpustili i propustio sam šansu da vodim veliki klub", istakao je Capello.

Umjesto njega na klupu tima iz Pariza je došao Laurent Blanc. On je osvojio tri titule prvaka i prošlog ljeta je napustio ovaj klub.

Capello je tako već dvije godine bez posla, a u bogatoj karijeri je pored selekcija Engleske i Rusije radio u velikanima poput Reala, Juventusa, Rome i Milana.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi