Ništa od Napolija: Karnezis odlazi u Englesku
Foto: EPA

Iskusni golman na meti nekoliko premierligaša

Ništa od Napolija: Karnezis odlazi u Englesku

ako se neko vrijeme špekulisalo da bi golman Udinesea Orestis Karnezis mogao preći u Napoli, čini se da od toga neće biti ništa, jer će ovaj iskusni čuvar mreže, navodno, karijeru nastaviti u Engleskoj.

Karnezis se sprema napustiti Udinese nakon tri godine u ovom klubu, kako bi u ekipi "napravio mjesta" za talentovanog 21-godišnjeg golmana Simonea Scuffeta.

Spominjalo se da bi ovaj 32-godišnji grčki reprezentativac trebao zamijeniti Pepea Reinu na golu Napolija, ali njegov menadžer, Vasileios Panagiotakis, ističe da se to neće desiti jer njegov klijent uskoro odlazi u Premier ligu.

"Karnezis će igrati u Engleskoj, i to za Watford, Newcastle ili Crystal Palace...Napoli više, definitivno, nije opcija koja je na stolu", izjavio je Panagiotakis za Calcionapoli24.it.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pretpostavlja se da je najrealnija opcija za Karnezisa odlazak u Watford, s obzirom da je taj klub u vlasništvu porodice Pozzo, koja u svom vlasništvu ima i njegov sadašnji klub, Udinese.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi