Ništa od odlaska: Lacazette ostaje u Lyonu

Prema riječima trenera Fourniera

Ništa od odlaska: Lacazette ostaje u Lyonu

Ubojiti napadač Lyona Alexandre Lacazette ipak neće promijeniti sredinu ovog ljeta.

Iako je ozbiljno zanimanje za 24-godišnjeg francuskog reprezentativca pokazao Arsenal, najbolji strijelac Ligue 1 će još neko vrijeme provesti u klubu sa Gerlanda.

"Nemam mnogo toga da kažem. Lacazette je rekao da želi ostati s nama, iako ga traže neki veliki klubovi poput Arsenala", rekao je Hubert Fournier, trener Lyona, koji je potom dodao:

"On je pod ugovorom sa Lyonom i želimo ga zadržati u klubu. Naredne sezone ćemo igrati na više frontova, učesnici smo Lige prvaka i ukoliko tamo želimo napraviti Lacazette mora biti tu".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lacazette je u dresu Lyona odigrao 186 utakmica u kojim je postigao 69 golova i ubilježio 34 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti