Ništa od oduzimanja bodova Velsu, samo novčana kazna

Zasjedala Disciplinska komisija UEFA-e

Ništa od oduzimanja bodova Velsu, samo novčana kazna

Od oduzimanja bodova fudbalskoj reprezentaciji Velsa zbog utrčavanja navijača ove selekcije na teren na meču Andora – Vels neće biti ništa. Naime, Disciplinska komisija UEFA-e donijela je odluku prema kojoj je novčano kaznila fudbalske saveze ove dvije zemlje.

Krovna kuća evropskog fudbala odlučila je domaćina utakmice 1. kola kvalifikacija za EURO 2016 kazniti sa 10.000 eura zbog loše organizacije utakmice, dok su Velšani lakši za 5.000 eura zbog incidenta u kojem su sudjelovali njihovi navijači. 

Podsjećanja radi, rezultat u utakmici između Andore i Velsa sve do 81. minute glasio je 1:1, a nakon što je Gareth Bale svojim drugim golom na meču donio prednost gostima, navijači Velsa utrčavaju na travnjak.

Srećom popularni “pitch invasion” Velšane nije koštao bodova, ali su iz UEFA-e najavili strožije kazne ukoliko se slični incidenti ponove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.