Ništa od ostanka na San Siru: Milan odustao od Deulofeua
Foto: EPA

Vraća se u Everton ili Barcelonu

Ništa od ostanka na San Siru: Milan odustao od Deulofeua

E. Čaušević

Španski fudbaler Gerard Deulofeu preporodio se nakon dolaska na posudbu u Milana iz redova Evertona.

Engleski tim je odlučio prihvatiti ponudu Milana i poslati španskog igrača na posudbu do kraja ove sezone i to se ispostavilo kako pravi potez. Deulofeu je konačno zaigrao u pravoj formi i svojim igrama je oduševio fudbalsku javnost. Igrama u dresu Rossonera se izborio za poziv u reprezentaciju Španije što je dovoljan dokaz.

Poznato je da ovaj 23-godišnji igrač ima ugovor s Evertonom na još dvije sezone, a Milan je odmah pokazao interes da otkupi Španca na kraju sezone. Međutim, problem Rossonerima pravi Barcelona koja ima klauzulu u ugovoru Deulofeua da ga ponovo može kupiti za 12 miliona eura.

Milan je prvobitno Evertonu poručio da će otkupiti njegov ugovor, no Barcelona pravi problem u tome. Katalonski klub će izgleda vratiti Deulofeua na Nou Camp, ali još uvijek se nisu zvanično oglasili po tom pitanju. No, izgleda da je Milanu dosta čekanja pa su odlučili da odustanu od toga da otkupe ugovor sjajnog Španca na kraju sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi