Ništa od tandema Džeko - Mandžukić u Kini

Mandžukić odbio Kineze

Ništa od tandema Džeko - Mandžukić u Kini

M. Šljivak

Hrvatski napadač Mario Mandžukić odbio je ponudu kineskog kluba Tianjin Quanjian.

Kako navodi italijanski Tuttosport, Mandžukić je odbio ponudu ovog tima vrijednu sedam i po miliona eura po sezoni, te se odlučio za ostanak u Juventusu.

Novi kineski prvoligaš je Staroj dami za usluge hrvatskog napadača ponudio 28 miliona eura, no na kraju je Mandžukić donio odluku da ne prihvati ponudu.

Tianjin Quanjian je tek ušao u društvo najboljih timova. Na klupi ovog kluba sjedi Fabio Cannavaro, a već su uspjeli da dogovore transfer Axela Witsela, kojeg su preoteli upravo Bianconerima.

Također, dres ovog tima nosi i dobro poznati brazilski fudbaler Jadson, koji je godinama nosio dres ukrajinskog Shakhtara iz Donetska.

Tianjin je pokazao interes i za dovođenje bh. napadača Edina Džeke. Romi su spremni platiti 30 miliona eura, a Džeki nude platu od 15 miliona na godišnjem nivou.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, teško da bi i Roma prihvatila ovu ponudu, a kako ih je odbio Mandžukić, izvjesno je da nećemo gledati tandem Edina i Marija u ovom klubu.

Ovaj duo nekada je skupa nosio dres njemačkog Wolfsburga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi