Ništa od Turkish Airlinesa, Yokohama sponzor Chelseaja

Drugi najunosniji ugovor u historiji Premiershipa

Ništa od Turkish Airlinesa, Yokohama sponzor Chelseaja

Teme:

Chelsea je večeras ozvaničio saradnju sa japanskim proizvođačem guma Yokohamom, kompanijom koja posluje u više od stotinu zemalja.

Iako je dugo bio aktuelan potpis ugovora sa Turkish Airlinesom, taj posao je propao jer se u međuvremenu pojavila Yokohama iz koje su Chelseaju zaista ponuđeni finansijski uslovi iz snova.

Yokohama će po ovom ugovoru isplaćivati Chelseaju otprilike 40 miliona funti godišnje, čime će Plavci prestići Arsenal, Liverpool i Manchester City. Od Chelseaja će unosniji ugovor imati samo Manchester United koji od Chevroleta godišnje zaradi 53 miliona funti.

Chelseajev ugovor sa sponzorom čije će ime pisati na dresovima predstavlja drugi najunosniji sponzorski ugovor u historiji Premier lige. Poređenja radi, Samsung je do sada Chelseaju plaćao 18 miliona funti godišnje.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.