Nisu priznali Kosovo, pa moraju na neutralni teren
Foto: EPA

Kosovo protiv Ukrajine u Poljskoj

Nisu priznali Kosovo, pa moraju na neutralni teren

M. Šljivak

Reprezentacije Ukrajine i Kosova odigraće utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 6. oktobra u poljskom Krakowu.

Kako Ukrajina nije priznala nezavisnost Kosova, igrači s pasošem ove države ne mogu ući na teritorij Ukrajine, pa je ova selekcija morala izabrati neutralni teren za utakmicu kvalifikacija.

Iako je prethodno bilo govora da domaćin biti bugarski glavni grad Sofija, od toga nema ništa, te će meč biti odigran u poljskom Krakowu.

Ovu odluku je donijela Fudbalska federacija Ukrajine i ova zemlja će u Poljskoj biti domaćin susreta koji se igra 6. oktobra.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Tri dana kasnije Kosovo će igrati u albanskom Skadru protiv Hrvatske, jer njihovi stadioni u Prištini i Mitrovici još uvijek nemaju dozvolu za igranje međunarodnih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi