Nisu samo Belgijanci proslavili pobjedu na Grbavici

Sigurno u baražu

Nisu samo Belgijanci proslavili pobjedu na Grbavici

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć na Grbavici od Belgije sa 4:3 u pretposljednjem meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Porazom u sinoćnjoj utakmici naš tim je izgubio sve šanse da se domogne baraža, te smo to mjesto prepusili Grčkoj koja je slavila na Kipru. Iako su Belgijanci već ranije osigurali prvo mjesto i direktan plasman u Rusiju u Sarajevo su stigli pod imperativom pobjede koji su na koncu i ostvarili.

Pobjedi selekcije Belgije obradovali su se Grci koji su tako preuzeli drugo mjesto i najvjerovatnije ćemo ih gledati u baražu. No, malo ko je očekivao da će se pobjedi Belgije na Grbavici najviše veseliti Italijani. Naime, mediji na Apeninima su čak poslali i zahvalnicu Belgijancima.

"Hvala Belgiji što je večeras pobijedila Bosnu i Hercegovinu u Sarajevu. S ovom pobjedom Italija sigurno neće biti najgora drugoplasirana selekcija. Sada možemo sa sigurnošću reći da idemo u baraž za SP", poručili su iz Gazetta dello Sporta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi