Njemačka bez Neuera protiv Australije

Poštedio ga Löw

Njemačka bez Neuera protiv Australije

Reprezentacija Njemačke u prijateljskoj utakmici sa Australijom neće moći računati na golmana Manuela Neuera. 

Selektor Joachim Löw odlučio je poštediti svog prvog golmana, koji je nakon prošlosedmične utakmice protiv Borussije Monchengladbach osjetio lakšu bol u koljenu. 

"Neuer je dobio poštedu i neće trenirati do četvrtka, kada očekujem da počne raditi s ostalim saigračima. Mislim da će biti spreman za utakmicu kvalifikacija u Gruziji, no nećemo nepotrebno riskirati s njim u slučaju da stanje s upalom koljena ne bude zadovoljavajuće," rekao je Löw u razgovoru za njemačke medije, a potom dodao:

"U odnosu na posljednje okupljanje, vratili su nam se igrači poput Bastiana Schweinsteigera, Marca Reusa, Holgera Badstubera i Ilkaya Gundogana. Badstuber i Gundogan će vjerojatno biti u početnom sastavu," zaključio je Löw.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.