Njemačka petardom zaključila perfektne kvalifikacije

Stopostotan učinak

Njemačka petardom zaključila perfektne kvalifikacije

Njemačka je večeras u Kaiserslauternu savladala Azerbejdžan sa 5:1 i tako krunisala perfektne kvalifikacije, koje izabranici Joachima Loewa završavaju sa maksimalnih 30 bodova i impresivnom gol razlikom 43:4.

Njemačka je do vodstva od 1:0 stigla u 9. minuti, kada je spektakularan gol postigao Leon Goretzka. Mladi fudbaler Schalkea pogodio je petom, a njegov gol je idealan za TV špice i nema sumnje da će se dugo 'motati' po društvenim mrežama.

U 34. minuti, gosti iz Azerbejdžana stižu do iznenađujućeg poravnanja. Strijelac je bio Sheydaev, koji se poigrao sa Rudigerom i zabio za 1:1 i rezultat prvog poluvremena.

Njemačka mašina upalila se u nastavku utakmice, kada su domaći fudbaleri potopili Azerbejdžan sa četiri gola. Prvo je Wagner u 54. zabio za 2:1, da bi potom Rudiger u 64. minuti postigao i treći gol za svoju selekciju. Dvije minute kasnije, Goretzka je postigao svoj drugi gol za vodstvo 4:1, da bi u 81. minuti Emre Can fenomenalno pogodio sa distance i postavio konačnih 5:1.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Njemačka, naravno, završava i ovaj kvalifikacioni ciklus na prvom mjestu, a u baraž ide Sjeverna Irska. Treće mjesto je na kraju pripalo Češkoj, koja je večeras savladala San Marino sa 5:0, dok je Norveška završila na četvrtom mjestu poslije minimalne pobjede nad Sjevernom Irskom 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi